четвер, 4 травня 2017 р.

Ми пам’ятаємо

phoca_thumb_l_3_05_05_2015_515.jpg


Згідно Указу Президента України «Про заходи з відзначення у 2015 році 70 – ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» Україна розпочала нову традицію вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939-1945 років.8 травня- офіційно оголошено Днем пам’яті та примирення. 9 травня відзначається державне свято – День Перемоги над нацизмом в Європі, День Перемоги.

Символом відзначення Дня пам’яті та примирення в Україні, як і в Європі, а також символом відзначення Дня Перемоги є червоний мак – квітка, що уособлює кров, пролиту на полях боїв, та пам’ять про тих, чиє життя забрала війна.

Минають роки, відлітають у вічність, але є дати непідвладні часу. Минуло вже 72 роки від Дня Перемоги над нацизмом в Другій світовій війні. Та пам’ять про ті події завжди буде жити в наших серцях. У бібліотеці було проведенолітературну композицію «Уклонімося доземно ветеранам», присвячену до Дня Перемоги.
Під час заходу, школярі познайомилися зі сторінками історії періоду Другої світової війни та про роки окупації в Україні, дізналися про героїчні подвиги наших дідів та прадідів. Учням був проведений огляд літератури, представленої на книжковій виставці «Пам’ятаємо. Славимо. Вшановуємо…».
Головною метою заходу є вшанування безсмертної пам’яті ветеранів війни та виховання в підростаючого покоління поваги до захисників нашої Батьківщини.





 

Немає коментарів:

Дописати коментар