четвер, 6 грудня 2018 р.

День Збройних сил України

Сьогодні вітаємо всіх військовослужбовців України. Ви наші захисники, опора держави. Спокій наших осель, спокій близьких — у ваших надійних, сильних руках. Це ви завжди готові пожертвувати собою, щоб більшість українців мали мирні сни.
Це ви, попри всі негаразди, продовжуєте службу і захищаєте. Ви, наші захисники та захисниці, люди, без яких не було б ані сьогодні, ані завтра. Без вас не було б України, за майбутнє якої ми продовжуємо боротися.
Тож прийміть вітання з найкращими побажаннями: добра, світлого настрою, професійних успіхів. Ми зичимо кожному з вас міцного здоров’я та миру! Ви - найкращі!

 

«Вони зупинили ворога». Відеоролики, підготовлені Військовим телебаченням України








У четвер, 6 грудня, українці відзначають День Збройних сил України,дата встановлена згідно з Постановою Верховної Ради №3528-ХІІ від 19 жовтня 1993 року.
6 грудня 1991 року Верховна Рада України ухвалила закон «Про Збройні Сили України», «Про оборону України», а 13 грудня – Концепцію оборони і будівництва Збройних сил України, які визначили основні принципи та напрями розбудови українського війська.
Україна успадкувала від СРСР одне з найпотужніших угруповань військ у Європі, оснащене ядерною зброєю та відносно сучасними зразками озброєння та військової техніки. Але ні для кого не секрет, що за понад 20 років незалежності українська армія була майже знищена.
Після Революції Гідності та початку воєнних дій на сході України розпочалася нова сторінка літопису українських Збройних сил. Попри тотальну руїну в армії, корупцію, зради, втрати і підступність ворога, українським військовим вдалося відстояти незалежність Батьківщини, захистити власний народ від агресора, а також відновити обороноздатність Збройних сил.
Саме вони – українські воїни, віддані до останнього присязі, є обличчям нової української армії з її незнищенним духом мужності, пам’яттю про героїчне минуле та орієнтацією на майбутнє.
Учні 10-х класів побували на уроці історичної пам’яті «Героїчні сторінки захисників Української державності», на якому дізнались чимало нових фактів із історії боротьби свого народу за свободу і незалежність. Було проведено бесіду «Шляхом мужності і слави»,лунали патріотичні пісні, демонструвались відеоролики та слайд-фільми про шлях, що пройшли і проходять українські воїни з часів козацтва до сьогодення. До уваги присутніх була представлена книжкова виставка.

Немає коментарів:

Дописати коментар