понеділок, 6 грудня 2021 р.

Збройні сили України відзначають своє 30-річчя


Низький уклін тобі, солдате!
За мир, за спокій, за життя,
За самовіддану посвяту
Заради завтра-майбуття.
Далеко від сім'ї, від дому, 
Усе життя наперекіс,
Безсонні ночі, перевтома, 
Найкращі роки під укіс. 
Тобі завдячуємо щиро, 
Бо Україну нам зберіг. 
Вертайся швидше, тільки з миром, 
Ти наша гордість, оберіг! 
Ти самовіддано вартуєш,
В дозорі пильно  день і ніч.
                                                                       Нехай сьогодні світ почує
                                                                      До миру і братання клич!
                                                                                                 Олеся Жданюк
День Збройних Сил України заснований постановою Верховної Ради в 1993 році. Це національне свято відзначається щорічно 6 грудня – в день ухвалення в 1991 році закону України "Про Збройні Сили України".
 Збройні сили України — це військове формування, на яке відповідно до Конституції України покладаються оборона України, захист її суверенітету, територіальної цілісності і недоторканності. Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального вод України.

Верховним ГоловнокомандувачемЗбройних Сил України є Президент України. Безпосереднє керівництво Збройними силами України в мирний та воєнний час здійснює Головнокомандувач Збройних Сил України.

Міністерство оборони України, у підпорядкуванні якого перебувають Збройні сили України, бере участь у реалізації державної політики з питань оборони і військового будівництва, координує діяльність державних органів та органів місцевого самоврядування з підготовки держави до оборони, аналізує воєнно-політичну обстановку, визначає рівень воєнної загрози національній безпеці України, забезпечує функціонування Збройних сил і їх готовність до виконання покладених на них функцій і завдань тощо.

Сьогодні - День народження Збройних Сил незалежної України. Наші янголи-охоронці - єдина державна інституція, якій українці довіряють найбільше і на кого найбільше сподіваються. Наше ставлення до війська радикально змінив початок війни у 2014 році. А разом із цим - змінилася і сама армія.

Армія – це базис незалежності України, наріжний камінь існування нашої держави. Історія переконливо доводить, що країна, яка не має боєздатної армії – приречена. Тому для нашої держави могутня армія, яка готова до відсічі будь-яких спроб агресора, – це головна умова існування.
Збройні Сили України – основа свободи, незалежності та процвітання України!
Слава Україні

 

 

 

Далі - за посиланням



Сьогодні, 00:00 glavcom.ua
Фейсбук
Твіттер
Телеграм
Фліпбоард
Viber
Email
Надрукувати
Коментарі
Розсилка

День Збройних сил України в Україні відзнаючать щорічно 6 грудня - 6 грудня: яке сьогодні свято, традиції та заборони
День Збройних сил України в Україні відзнаючать щорічно 6 грудня
фото з відкритих джерел

Цього дня згадують полеглих воїнів і ворожать на тих, які пішли на війну чи служать в армії

6 грудня 2020 року в Україні відзначають День Збройних Сил. Також Православна Церква вшановує пам'ять святителя Митрофана Воронезького. У народі свято називають Митрофанів день.
День Збройних Сил України

День Збройних Сил України заснований постановою Верховної Ради в 1993 році. Це національне свято відзначається щорічно 6 грудня – в день ухвалення в 1991 році закону України «Про Збройні Сили України«. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/country/society/6-grudnya-yake-sogodni-svyato-tradiciji-ta-zaboroni-804274.html

Немає коментарів:

Дописати коментар