середа, 9 жовтня 2024 р.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

 Книги – це кораблі думки, що мандрують по хвилях часу
і обережно несуть свій  вантаж від
покоління до покоління. 

  Френсіс Бекон

                                                                                
 З 1 по 31 жовтня у рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек у нашому закладі проводиться Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек під гаслом «Читаюча шкільна родина - стратегічне завдання бібліотеки!»

Головна мета Всеукраїнського місячника – культурно-просвітницька робота, формування читацької компетентності, виховання в здобувачів освіти почуття патріотизму, відданості справі зміцнення державності, формування національної ідентичності, самобутності, любові до державної мови, поваги до культурного та історичного минулого України, активної громадянської позиції.
Читання –одне з головних вмінь людини в житті, без якого вона не може осягнути навколишній світ. Значення читання для всебічного розвитку та формування особистості важко переоцінити – про це вже немало сказано великими людьми різних епох. Читацькі інтереси багато в чому визначають особистість людини, тому процес формування їх у школярів розглядається не тільки як педагогічна, психологічна, методична, а й як соціальна проблеми.
Зацікавити дітей книгою, як джерелом інформації,формувати культуру читання, розвивати художній смак, читацькі інтереси-
Одним із найкращих шляхів до зростання творчої особистості є виховання любові до книжки і читання.
Шкільна бібліотека ліцею запрошує всіх учасників навчально-виховного процесу долучитися до участі в заходах місячника з метою популяризації
книги та читання.Бібліотека пропонує постійно діючи книжкові виставки: «Україна-єдина країна!», «Відкрий собі свій рідний край», «Історія України в особах», «Історичне минуле нашої країни», «Струни Кобзаревого серця»,
«Таланти української літератури».
Розпочинається місячник з книжкової виставки "Сімейні книжкові традиції."
На виставці представлена література, яка є популярною серед різних поколінь родин і сприяє спільному сімейному читанню. Виставка включає різноманітні жанри, щоб кожен член родини міг знайти щось цікаве.


      У ліцеї відбулася посвята в читачі учнів 2-А класу.Захід розпочався з вручення подарунків для бібліотеки- книжечок від усього класу.
Другокласники познайомилися з бібліотекою,правилами поведінки в бібліотеці, гігієною читання, із поняттями «бібліотека», «бібліотекар», «читач»,міркували над питанням, для чого нам потрібні книги. Чарівний світ казки захопив увагу дітей. 
 
  НУШата долучились до вікторини й активно відгадували народні казки.Для дітей була підготовлена мультимедійна презентація «Книга – друг і порадник».  Ці заходи виховують любов до своєї мови, рідного краю, його традицій, розширюють знання про красу і багатство української мови.                          

Наприкінці заходу кожен другокласник отримав свою першу бібліотечну книжечку з пам’яткою, як правильно поводитись з книгою. Щасливої дороги Країною книжок, нові читачі!!!





























Немає коментарів:

Дописати коментар