середа, 16 листопада 2016 р.

На допомогу 5-тикласникам !


Галина Миколаївна Малик — сучасна українська письменниця, яка мешкає в Ужгороді. Написала більше п’ятдесяти книжок для дітей. Найвідоміші з них такі: «Незвичайні пригоди Алі в країні Недоладії», «Подорож Алі до країни сяк-та-ків», «Третя подорож Алі», «Сміятись заборонено»,«Злочинці з паралельного світу». Здебільшого це казки. Цей жанр літератури для письменниці особливий, адже перша книжка, яку їй подарували в житті, була збірником «Українських народних казок», що стали для неї «...і букварем, і розвагою, і цілим новим світом».
Герої казок Г. Малик люблять потрапляти з реального світу в казковий, а казкові персонажі часто проникають у наше життя. Твори цієї письменниці насичені пригодами, веселощами, добро в них завжди перемагає.
Головним персонажем є дівчинка, дівчинка Аля, спочатку геть не схожа на ту, кого б хотілося наслідувати юним читачам. Радше навпаки: Аля лінива й нецілеспрямована, з однією розплетеною косою, а головне – нічого не доводить до кінця! Саме ця її згубна звичка й стала рушієм казкових пригод. Коли Аля, яка взагалі-то є Галею (проте й ім’я своє вона звикла недоговорювати!), покидає вже соту недороблену справу, з’являється злостивий карлик Недочеревик, який відправляє дівчинку в зачаровану країну Недоладію. Там усе –НЕДО, це туди потрапляють усі наші недороблені справи – малюнки, рукоділля тощо. І там свої небезпеки, через які можна навіть голову втратити! Утім, пройшовши всі випробування й усвідомивши свою неправоту, Аля стає позитивною героїнею в повному сенсі цього слова: рятівницею, безстрашною переможницею Першого Недорадника й карлика Недочеревика й помічницею всіх недоладян. 

Читайте про інші книжки письменниці:

«Фентезі для найменших» від Галини Малик

Виховуємо лицаря

 

 



 



Немає коментарів:

Дописати коментар