вівторок, 17 березня 2020 р.

Проєкт ''Живі письменники'' і проведення інтегрованих уроків


Інститут книги спільно з Міносвіти і БараБука запустили проєкт на підтримку читання для дітей  ЖивіПисьменники, спрямований на інтерактивне залучення учнів у процесс вивчення СУЧАСНОЇ української літератури.

Для учнів і вчителів початкової школи, бібліотекарів і батьків експерти з дитячого читання створили серію матеріалів для роботи з сучасною українською дитячою літературою. Їх можна використати у навчальному процесі та у позакласній роботі і розробити чудові інтегровані уроки. Мова йде про відеоролики з українськими дитячими письменниками, які входять у оновлену шкільну програму, методички та презентації з розробками елементів уроку.

На Youtube-каналі Інституту книги вже вийшли перші відео акції ''Живі письменники''. Щосереди там з’являтиметься нове відео. Загалом у першому сезоні учні початкової школи зможуть познайомитись із 10 письменниками: Галина Ткачук, Володимир Рутківський, Мар’яна Савка, Сашко Дерманський, Леся Воронина, Іван Андрусяк, Галина Малик, Григорій Фалькович, Таня Стус, Галина Вдовиченко.
Перше відео з письменницею Галиною Ткачук дивіться нижче. До відео надається опорна презентація з ідеями, як інтегрувати англійську, дизайн і технології, українську мову і літературу тощо і опанувати при цьому важливі навички, наприклад, пошук і обробку інформації. Допоміжні матеріали для інтегрованих уроків на базі відео завантажуйте тут.

Немає коментарів:

Дописати коментар