пʼятниця, 29 січня 2021 р.

Бій під Крутами – як це було (відео)

Історична драма Олексія Шапарєва «КРУТИ 1918» 


В основі сюжету стрічки – реальна історія бою на залізничній станції Крути взимку 1918 року, коли чотири сотні українських студентів і гімназистів стали проти багатотисячної російської Червоної гвардії.

Крути. 100 років битви 

Документальний. Троє молодих хлопців, які не тримали зброї в руках, вирушають на вирішальний для країни бій, який закінчиться по-різному для кожного з них. Через 100 років випливають досі не відомі факти про подвиг під Крутами та відповідь на головне питання – що змусило юнаків з усіх усюд і зовсім різних прошарків йти добровольцями воювати за Україну?



Крути: як відрізнити історичну правду від міфу

| Крути – зрада чи перемога? Антивоєнна риторика українського уряду і інформаційна війна більшовицької Росії. Відомі й невідомі сторінки української історії.


100-річний ювілей бою під Крутами. Як склалася доля тих, хто вижив

Від часу бою під Крутами минуло 103 років. Ця битва встигла стати легендою із великою кількістю міфів. Про цю подію зняли документальні фільми, реконструкції, нині у роботі художній фільм. Та історію творять люди. З числа крутян вижило чимало молодих хлопців — Юрій Вороний та Ігор Лоський, зокрема. Ми відшукали їхніх онуків. І на сторічний ювілей спогади про дідів оживають. Історія двох родин — один сюжет.  

Крути | Пишемо Історію

Бій під Крутами. Окрема сторінка української історії, виведена кривавим чорнилом. 



 Крути: бій за незалежність


 


Крути. 100 років битви

Немає коментарів:

Дописати коментар