понеділок, 10 квітня 2023 р.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

З метою прищеплення учням любові до книжки, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби в читанні, підвищення інтересу учнів до ролі книжки в суспільному та історично-культурному житті,надання практичної допомоги щодо вибору книжок для читання та їх пошуку в бібліотеці, у ліцеї “Лідер”проходили різноманітні заходи в рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги.Тиждень проходив під гаслом «Читайте з нами українське».

У читацькій залі читачі мали змогу переглянути ілюстративно-книжкову виставку «Цікаві книжки,прочитані нами»,відео про життя і творчість Т.Г.Шевченка. Запам’ятали свою першу подорож до бібліотеки і майбутні читачі,учні 1-Б класу, які з захопленням слухали розповідь про бібліотеку та роздивлялись полиці з яскравими книгами.

«Хто багато читає, той багато знає», « Книжка вчить, як на світі жить» - кажуть в народі. І це правда. Книжка відповідає на безліч запитань і сама вміє запитувати.В ці дні учні 1-А та 2-В класів стали повноправними читачами шкільної бібліотеки. Посвята в читачі запам’яталася дітям цікавими завданнями та пізнавальною презентацією бібліотеки. Всі учні отримали "Формуляри читача". В подяку, діти подарували бібліотеці принесені з дому книги. Посвята в читачі стала для молодших школярів незабутнім першим кроком до самостійного читання,до нових зустрічей з цікавими книжками.


 
 
 
Діти з нетерпінням чекали цього дійства, зраділи можливості відвідувати шкільну бібліотеку, читати нові книги, журнали,подолали всі випробовування,склали обіцянку юного читача.
 
Четвертокласники ліцею також із задоволенням долучилися до участі в тижні дитячого читання.Читання вголос— чудова нагода для популяризації серед дітей читання, книги і, власне, бібліотеки — як скарбниці знань.

Учні вголос читали твори українських дитячих письменників,а найкращі читачі записали відео ”Учні озвучують казки В.О.Сухомлинського”.

 



Учні середніх класів ознайомилися з новинками художньої літератури.Тут діти знайшли книги на будь-який смак та уподобання. А учні 7-Б класу зробили озвучення книги Романи Романишин та Андрія Лесів “Війна,що змінила Рондо”.

Учні 11-В класу подарували своє читання поетичних  рядків улюбленої поетеси,Ліни Костенко.Цитати з  її творів та вірші, написані про Україну, свободу, мову та війну актуальні, потужні та символічні.
 



День нової книги, день відкритих дверей до бібліотечного фонду,виставка книг,подарованих під час проведення акції "Подаруй бібліотеці книгу були проведені в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання",а також підведені підсумки участі учнів ліцею в акції, яка об’єднала небайдужих, подарувано книгозбірні 66 цікавих книг.

Тиждень дитячої та юнацької книги - своєрідна акція з популяризації надбань національної та світової культури.

Якщо дитина читає, то Україна процвітає!

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар