вівторок, 10 вересня 2024 р.

6 вересня - Всесвітній день читання книг!

Це свято покликане нагадати людям про важливість читання,підбадьорити тих, хто любить читати, або нагадати тим, кому такий процес зовсім не подобається.
Існує близько 130 мільйонів виданих книг. Найбільш продавана книга - Біблія. Найдовша книга у світі - "Спогад про минуле". Найдорожча книга у світі - "Кодекс Лестера".
Цей день закликає людей читати книжки та поширювати любов до читання.

Науково обґрунтовані причини необхідності впровадити корисну звичку читання в своє життя.
  • Читання стимулює наш мозок таким чином, ніби ви переживаєте прочитаний досвід у реальному житті.
  • Література допомагає пізнати оточуючих,зануритись в думки та відчуття іншої людини.
  • Книги – це каталізатор щастя.Вчені раніше довели, що пережитий життєвий досвід робить нас набагато щасливішими, ніж матеріальні речі.
  • Читання зменшує стрес. Британські вчені довели, що читання заспокоює краще, ніж прослуховування музики, прогулянка чи чашка гарячого чаю. Для того, аби зменшити стрес на 68% достатньо лише шести хвилин зосередженого читання.
  • Книги тренують мозок. Регулярне читання покращує пам’ять, розвиває логіку та збагачує уяву.Читаючи всього 20 хвилин на день, ви зможете прочитати 1,8 мільйона слів за рік. При середньому значенні 500 слів на сторінку це означає, що за рік ви прочитаєте 3 600 сторінок. Це 12 книг по 300 сторінок кожна. 
  • Читання - це найшвидший спосіб поповнення словникового запасу.

Бібліотека пропонує дітям відчути радість спілкування з книгою. У нашому фонді є багато цікавих дитячих книг. Це сучасні українські видання для дітей різних вікових категорій. Тож пропонуємо подружити з книгою, читати за будь-якої можливості. Читання має здатність відволікати дітей від тривоги, заспокоювати, дає можливість захистити хоч на короткий час від страшної реальності.
Плекаємо читаючу та непереможну націю маленьких українців. Адже діти, які читають - майбутнє нашої вільної та незалежної країни.

 
 
 У цей день шкільна бібліотека радо вітала нових читачів-учнів 2-Б класу.
Діти ознайомилися із значенням книги в житті людини, цінністю бібліотеки, правилами поводження з книгою.Щасливої дороги Країною книжок,дорогі читайлики!!!
 
 



Немає коментарів:

Дописати коментар