понеділок, 24 квітня 2017 р.

Вшанування пам'яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років

 Цього року виповнюється 80-річчя Великого терору – масових політичних репресій 1937 – 1938 років. Намагаючись позбавити наш народ його національної свідомості, історичної пам’яті та прагнення до свободи, мільйони українців було закатовано у застінках НКВС, розстріляно, відправлено у табори, тюрми, висилки. Їм було винесено смертний вирок лише за те, що були українцями і мали сміливість говорити про це вголос. 

Президент України Петро Порошенко підписав Указ №75/2017 «Про заходи у зв'язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років». Головною метою документу є гідне вшанування пам'яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, донесення до українського суспільства та світової спільноти об'єктивної інформації про злочини, вчинені у XX столітті комуністичним тоталітарним режимом на території України, а також сприяння утвердженню в суспільстві ідеалів гуманізму.
 На виконання указу Президента України, з метою утвердження ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні XX століття, а також вшанування патріотизму й мужності громадян, у шкільній бібліотеці  організовано книжкову виставку «Письменники України – жертви політичних репресій»; оформлено тематичну полицю «Загублене Відродження»,у читальному залі здійснено перегляд документального фільму «Сталінські репресії в Україні»

Немає коментарів:

Дописати коментар