вівторок, 26 жовтня 2021 р.

Місячник бібліотек

З метою розкриття потенційних можливостей шкільної бібліотеки, підняття її престижу,сприяння реалізації основних пріоритетів НУШ, популяризації книгочитання, літературного краєзнавства з 1 по 31 жовтня 2021 року в школі проходить місячник бібліотеки під гаслом "Краєзнавство в шкільній бібліотеці: нові традиції та цінності".
Учням 6б класу було цікаво дізнатися про бібліотечний фонд шкільної бібліотеки,історію його створенння,з яких джерел він поповнюється,значення акції "Подаруй бібліотеці книгу", ознайомитися з останнім надходженням у бібліотеку -подарункам другокласників під час посвяти в читачі.
"Читати- це модно та цікаво"-такий висновок зробили учні після відвідування бібліотеки.Декілька учнів,зацікавившись новинками,взяли книги на формуляр.












28 жовтня вся країна відзначатиме День визволення України від німецько-фашистських загарбників. Ця дата залишиться найсвітлішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у страхітливій Другій світовій війні.

З 19 по 29 жовтня у бібліотеці експонується інформаційно-історична викладка до Дня визволення України від фашистських загарбників. Увазі читачів пропонується коротка історична довідка про ті далекі події 1944, книги про мільйони українців, які стояли до останнього на передовій і за лінією фронту, для кого шлях на війні завершився під скромними обелісками і кому судилося повернутися живими, про те, що сьогодення ставить перед нами багато завдань, і головне з них - захистити рідну Україну, її цілісність та суверенітет.

Напередодні Дня визволення України від німецько-фашистських загарбників в читальному залі  бібліотеки проведено історичну годину «У війні палала рідна Україна» для учнів 9-Вкласу. Бібліотекар звернула увагу  на літературу про ті страшні події та битви за визволення України, які були важливою частиною процесу розгрому ворога. Перемога стала можливою завдяки героїзму, мужності та відданості українського народу. Читачам було запропоновано переглянути відео «Звільнення України». Проведений захід дав змогу підліткам дізнатися щось нове зі сторінок історії своєї країни, поринути у ті часи та події, які ми не маємо права забувати, заради процвітання України та її мирного майбутнього!


Немає коментарів:

Дописати коментар