понеділок, 8 листопада 2021 р.

Навчальне обладнання по напрямку - «Початкова школа» НУШ

Перелік обладнання для початкових класів  згідно вимог діючого наказу МОН України від 07.02.2020 № 143 “Про затвердження Типового переліку засобів навчання та обладнання для навчальних кабінетів початкової школи" 


1.Комплект навчально-наочних засобів для навчання грамоти/письма (на магнітах)

Склад набору:

- зразки каліграфічного письма букв українського алфавіту (великих і малих), розмір кожної картки не менше А5 - не менш ніж 33 од.;

- каса букв (не менше ніж 1 картка кожної великої літери та 3 картки кожної малих літер розміром не менше А8) - не менш ніж 132од.;

- набір графічного позначення мовних одиниць (звуки) розмір кожної картки не менше 40х60мм - не менш ніж 15од.;

- набір знаків пунктуації розмір кожної картки не менше 40х60мм - не менш ніж 8од.;

- ложемент-вкладка для зберігання з індивідуальним розміщенням кожної складової комплекту;

- кольорова скриня для зберігання розміром не менше 75х427х312мм;

- прозора кришка до скрині.

2.Комплект "Букви українського алфавіту"

Склад набору: друковані великі літери української абетки(33шт.)

3.Магнітний календар (мова - англійська)

75 магнітів для вивчення часу, дат, днів тижня, місяців, сезонів, років, погодних явищ.

Стрілки годинника рухомі.

4.Комплект "Букви англійського алфавіту"

Технічні характеристики:

- абетка для використання вчителем, що містить набір карток, на яких надруковано великі та малі літери абетки. Формат карток не менше 15х20см. Матеріал - цупкий картон не менше 300г/м2 - не менше 26 од.

- абетка роздавальна для використання учнями - 15компл. Кожен комплект містить картки з друкованими великими та малими буквами абетки, зразки каліграфічного письма великої та малої літери англійської мови, кольорову ілюстрацію або фото зображення відповідне слову, яке починається на відповідну букву алфавіту. Формат карток не менше А8. Матеріал - цупкий картон не менше 300г/м2 - не менше 26од. в кожному комплекті.

- картки "Прописи", "Як писати прописи", "Як писати друковані літери", "Знаки в англійській мові". Формат карток не менше А5. Матеріал - цупкий картон не менше 300г/м2 - не менше 4од.

- картки для вивчення слів (тематичні) - не менше 6 компл.

5.Набір демонстраційних моделей геометричних тіл та фігур (дерево)

Комплект містить наступні тіла: прямокутний паралелепіпед, конус, кулю, куб, циліндр, та площинні фігури для вивчення розгортки: трикутник, два прямокутники великі, два прямокутники середні, два прямокутники малі, коло, шість квадратів.

6.Набір для вивчення часток і дробів (пластиковий)

Навчальний посібник призначений для демонстрації поняття "дроби". Сектори кола мають магніти, що дозволяє демонструвати набір на сталевій класній дошці. Складається з набору секторів кола, що марковані по його долях та магнітного кріплення. Склад:Пластик: 1 - 1шт; 1/2 - 2шт; 1/3 - 3шт; 1/4 - 4шт; 1/5 - 5шт; 1/6 - 6шт.Виготовлено з пластика, пофарбовано в яскраві кольори, має магнітне кріплення. Комплект постачається в коробці з укладкою для зберігання. Діаметр кола 20см.

7.Демонстраційний набір таблиць цифр і знаків на магнітах

Технічні характеристики:

- зразки каліграфічного письма цифри, розмір кожної картки не менше А5 - не менш ніж 10 од.;

- картки з написами арифметичних дій додавання та віднімання - не менш ніж 6 од.;

- картки з друкованими цифрами від 0 до 9 та основні математичні знаки, 4 шт. кожної цифри та знаку, формат А8 - 52од.;

- "Цифроїд": картки з зображенням ">", "<" та "=" що в ігровій формі допоможе дітям пояснити поняття даних математичних знаків. Формат не менше 100х100мл. - 3шт.

Всі картки виготовлено на магнітній основі. З одного боку містять поліграфічне зображення, що нанесено на крейдований папір з матовою ламінацією, щільність не менше 250 мг/м2, а з іншого – шар полімерного магніту товщиною не менше 0,4мм по розміру всієї поверхні картки. Це має дозволяти використовувати набір, розміщуючи картки на металевій аудиторній дошці, не використовуючи додаткового оснащення.

Набір інструменту для класу (лінійка 1м, 2 трикутники, циркуль, транспортир)

"Склад набору :

- метр демонстраційний - 1шт.;

- трикутник класний 45х45 - 1шт.;

- трикутник класний 30х60 - 1шт.;

- циркуль класний - 1шт;

- транспортир - 1шт."

Лупа шкільна

Використовується в якості роздаткового матеріалу під на уроках природознавства в початкових класах.

Технічні характеристики:

Лупа має бути збільшувальною скляною лінзою в оправі з ручкою.

Збільшення не менше 5х.

Компас шкільний

Використовується в якості роздаткового матеріалу на уроках природознавства в початкових класах під час проведення практичних занять з орієнтації на місцевості, вивчення сторін світу і принципу дії та будови компаса.

Технічні характеристики:

Повинен мати шкалу з позначенням сторін світу та шкалу градусів.

Діаметр компаса – не менше 35мм.

Корпус виготовлено з пластику.

Колекція «Корисні копалини та продукти їх переробки»

" Кількість зразків - 20шт. Склад: 1. Нафта 2. Природний газ 3. Кам'яне вугілля 4. Торф 5. Залізна руда 6. Мінеральна вода 7. Вапняк 8. Пісок кварцовий 8. Глина 10. Крейда 11. Граніт 12. Польовий шпат 13. Сланець 14. Мармур 15. Камяна сіль 16. Виріб з нафти - пластмаса 17. Кокс (кам'яне вугілля) 18. Залізо (залізна руда) 19. Скло (пісок) 20. Цегла (глина).


"

Колекція «Гірські породи та мінерали»

Використовується в якості демонстраційного матеріалу на уроках природознавства. Містить не менше двадцяти натуральних зразків гірських порід та мінералів, що найбільш поширені на території України. Супроводжується назвою кожного зразка.

Кількість зразків - не менше 20шт. Кожен зразок має бути пронумеровано та розміщено в окремій секції у вкладці пакувальної коробки. Пакувальна коробка - дерево, пластик або цупкий картон.

Колекція «Насіння та плоди»

Колекція має складатися зі зразків сухих та соковитих плодів та їх насіння. Всього до колекції мають входити не менше 20 зразків.

Сухі плоди мають бути представлені наступними натуральними зразками: 1. Пшениця (колос та насіння) 2. Кукурудза (насіння); 3. Соняшник (насіння); 4. Насіння гороху, сої або квасолі (біб та насіння); 5. Насіння редьки (стручок та насіння); 6. Льон

(коробочка та насіння); 7. Гречка (насіння); 8. Ліщина (горіх); 9. Волоський горіх (горіх); 10. Клен (насіння). Соковиті плоди мають бути представлені наступними зразками муляжів: 11. Яблуко; 12. Груша; 13. Персик; 14. Вишня або черешня; 15. Лимон; 16. Суниця; 17. Виноград; 18. Перець; 19. Гарбуз; 20. Квітка декоративна. Супроводжується методичними рекомендаціями для вчителя. Склад колекції може змінюватися.

Гербарій «Рослини природних зон України»

"В гербарії представлені засушені частини рослин які кріплятся способом холодної ламінації до окремих гербарних листів. Також на гербарних зразках міститься назва, опис та повнокольорове фото зображення рослини. Всі гербарні зразки ламіновані плівкою не менше 75 мікрон способом холодної ламінації, що не пошкоджує натуральний зразок. Гербарій містить 12 гербарних зразків за заданою темою з повнокольоровими зображеннями.

Комплектація має бути зазначена на вкладці у середині пакувальної коробки. Має супроводжуватися методичними рекомендаціями для вчителя щодо застосування гербарію в навчальному процесі."

Телурій (діюча модель Сонце - Земля - Місяць)

Дитяча мапа світу

Дитяча мапа України

Мікроскоп дитячий

Килимок-конструктор з пазлів (8 од.)

"Кожна деталь виготовлена за принципом пазів, з’єднуються між собою на зачепах.

Технічні характеристики:

Матеріал: ЕВА

Кількість пазлів у наборі: не менше 8шт.

Розмір одного пазлу: 50х50х1см.

Має бути стійким до вологого щоденного прибирання."

Ляльковий театр "Родина"

Ляльки-рукавички для театральних ігор мають бути зручні для використання дітям від 6 до 12 років. За допомогою набору діти повинні мати можливість виконати постановки казок або вигадати власну.

Технічні характеристики:

До набору мають входити не менше 6 іграшок-рукавичок розміром не менше 30 см. кожна, тип іграшки - набивна, не повинна мати гумових деталей, фурнітура (очі, носики та ін.) - поліпропілен. В наборі мають бути представлені іграшки-рукавички, що

зображують: 1. Мама (Українка) 2. Тато (Козак); 3. Бабуся; 4. Дідусь; 5. Онучка; 6. Котик.

Ляльковий театр "Тварини"

До набору мають входити не менше 6 іграшок-рукавичок розміром не менше 30 см. кожна, тип іграшки - набивна, не повинна мати гумових деталей, фурнітура (очі, носики та ін.) - поліпропілен. В наборі мають бути представлені іграшки- рукавички, що зображують: 1. Козлик; 2. Півник; 3. Бичок; 4. Вовчик; 5. Лисичка; 6. Зайчик.

Набір музичних інструментів

Набір містить не менше 25 предметів: 1. дзвіночок з тримачем - 2шт.; 2. сталевий трикутник з паличкою - 1шт.; 3. шейкер - 2шт.; 4. тріскачка дерев’яна - 2шт.; 5. блок-флейта - 1шт.; 6. дзвіночки півколо - 1шт.; 7. маракас пластиковий з ручною - 2шт.; 8. бубен з ручкою - 1шт.; 9. тамбурин - 1шт.; 10. губна гармоніка - 1шт.; 11. ксилофон (на 7 нот, з паличками) - 1шт.; 12. пара дерев’яних клавес - 1шт.; 13. дзвіночки на ручці - 1шт., 14. тон-блок з паличкою - 1шт.; 15. дзвіночки на браслеті - 2шт.; 16. сопілки дерев’яні (не менше 32 см) - 4шт.; 17. пластиковий кольоровий контейнер з кришкою для зберігання та транспортування - 1шт. Всі інструменти виготовлено з деревини, металу та первинного поліпропілену. Склад набору може змінюватися.

Рахівниця/абакус навчальний дерев'яний

Математичний планшет(геоборд)

Одна сторона планшету повинна мати контактний масив 5х5, інша сторона - 12 контактів з круговим розташуванням. Не менше 8 математичних планшетів та 200 різнобарвних резинок. Виготовлено з поліпропілену. Розмір кожного планшету: 175 х 175мм. Розмір упаковки: не менше 210 x 210 x 185мм.

Комплект таблиць до основних розділів граматики.роздатковий мат./укр

"Набір складається з 15 невеликих карток (1 картка на парту), на яких подані наступні дані:

українська абетка;

поділ усіх звуків на голосні та приголосні;

особливості позначення звуків на письмі;

основи формування складів.

"

Набір наочних дидактичних матеріалів з іноз.мови/англ

Використовується в якості демонстраційного та роздаткового матеріалу під час вивчення англійської мови в початкових класах.

Технічні характеристики:

- абетка для використання вчителем, що містить набір карток, на яких надруковано великі та малі літери абетки. Формат карток не менше 15х20см. Матеріал - цупкий картон не менше 300г/м2 - не менше 26 од.

- абетка роздавальна для використання учнями - 15компл. Кожен комплект містить картки з друкованими великими та малими буквами абетки, зразки каліграфічного письма великої та малої літери англійської мови, кольорову ілюстрацію або фото зображення відповідне слову, яке починається на відповідну букву алфавіту. Формат карток не менше А8. Матеріал - цупкий картон не менше 300г/м2 - не менше 26од. в кожному комплекті.

- картки "Прописи", "Як писати прописи", "Як писати друковані літери", "Знаки в англійській мові". Формат карток не менше А5. Матеріал - цупкий картон не менше 300г/м2 - не менше 4од.

- картки для вивчення слів (тематичні) - не менше 6 компл. Кожен комплект містить картки з словом українською мовою та тематичним зображенням, на зворотному боці надруковано переклад даного слова англійською мовою та транскрипцію. Можуть бути використані наступні теми: транспорт, овочі, фрукти, геометричні фігури, птахи, квіти або інш. Формат карток не менше 100х100мм. Матеріал - цупкий картон або папір не менше 200г/м2 - не менше 15од. в кожному комплекті.

- ложемент-вкладка для зберігання з індивідуальним розміщенням кожної складової комплекту;

- кольорова скриня з кришкою для зберігання.

Комплект таблиць до основних розділів граматичного матеріалу (роздавальний, мова - англійська)

У набір входити 15 роздавальних карток (по одній на 2-х учнів). Кожна картка надрукована на цупкому картоні форматом не менше А5, та містить наступну інформацію: англійська абетка, основні займенники, прислівники, числівники
























































































Немає коментарів:

Дописати коментар