середа, 2 лютого 2022 р.

Всесвітній день читання вголос

 

Щорічно у першу середу лютого світ відзначає цікаве й доволі молоде свято – Всесвітній день читання вголос. Цю подію започаткував міжнародний освітній проєкт «LitWorld» у 2010 році.

 

 

Ця подія має за мету заохочення людства, а найбільше – молодого покоління, до читання книг. Крім того, свято надихає до спілкування та обговорення прочитаного з родиною та друзями.   Всесвітній день читання вголос є одним із кроків на шляху глобальної грамотності.Для святкування достатньо обрати цікаву книжку й знайти слухачів.

   Учасники акції, присвяченої цьому дню, обирають книжку на свій смак і просто читають вголос. Наша бібліотека також приєдналася до цього чудового свята.

Учні 3-Бкласу (класовод Гожа Л.П.)
 Учні слухали казки В.О.Сухомлинського
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Впродовж дня до акції читання вголос приєднувалися користувачі, які завітали до бібліотеки з візитом.
 
Рогозінська Вероніка,3-Акл.

Рибалко Аня,2-Вкл.
Сокол Андрій,2-Бкл.

 У момент читання всі разом опиняються у просторі спільних переживань. Читання уголос у будь-якому віці є дієвим механізмом розвитку.

Читання вголос – річ надзвичайно корисна. Воно стимулює розвиток мозку, наповнює словниковий запас дитини, розвиває дитячу увагу й уяву, залучає візуальне та слухове сприйняття, а також моторну активність (рухи губами). Під час читання вголос проявляється ефект автореференції – схильність людини краще запам'ятовувати інформацію. А голосні сімейні читання – це найкраща форма залучення дитини до книги. Аудіоказки та аудіокниги не замінять читання і живе спілкування з батьками, під час якого створюється гарний настрій, формується характер дитини, розвиваються розумові здібності. Завдяки читанню дитина починає аналізувати, що таке добре і що таке погано, наслідує головного героя та зближується з батьками.



Немає коментарів:

Дописати коментар