середа, 27 вересня 2023 р.


 Мудра людина із щирим серцем,учитель добра і краси,гуманіст,добротворець-так називають Василя Олександровича Сухомлинського.
28 вересня 2023 року виповнюється 105 років від дня народження видатного педагога сучасності , вченого зі світовим ім’ям ,талановитого письменника. 

“Найбільшим щастям, розкішшю, насолодою для дитини, особливо для підлітка, юнака повинно бути спілкування з гарною книгою, читання, мислення”- вважав педагог.


У ці теплі осінні погожі дні юні гості шкільної бібліотеки здійснювали захоплюючі подорожі сторінками книг Василя Олександровича.Учні 1-Б,2-Б,3-В та 4-В кл. познайомилися із книжковою виставкою ”Учитель добра і краси” ,ознайомилися із творами відомого земляка,переконалися,що вони вчать добру,чуйності,любові,підтримці,доброзичливості і засуджують зло,нечесність,черствість,заздрість.

Діти задумалися,що для них означає “бути щасливим”, “залишити слід на Землі”. Всім дуже сподобалася зустріч із казковими героями.Учні зацікавилися казками,які виховуютьлюдяність та доброту,вчать сильніше любити і поважати свою родину,ще глибше пізнавати свою Україну. Адже твори Василя Сухомлинського– це книги ніжності й мудрості великого Учителя і Поета. “Поета, - як писав Віктор Терен, - не тільки тому, що він писав вірші, а тому, що все, до чого доторкалися руки вчителя, його серце, звучало поезією. “












У творах В. О. Сухомлинського не все просто і ясно дається дітям на тарілочці, а в нього і багато логічних питань, фраз, що змушує дитину невимушено шукати відповіді на них. Чому це так? Бо цікаво, доступно і написано з любов’ю.

Немає коментарів:

Дописати коментар