вівторок, 17 жовтня 2023 р.

"Зродились ми великої години..."

 

 

 


 «Героїчна боротьба УПА й визвольно-революційного підпілля, – це найбільш героїчна доба в історії України. Знайте, що такої геройської доби не знає історія людства... На героїзмі УПА й визвольно-революційного підпілля будуть виховуватися нові українські покоління. Боєць УПА. Український революціонер заступить місце мужнього спартанця в історії людства »                                                                                   Роман Шухевич

Боротьба УПА за Українську Державу була надзвичайно виснажливою, тяжкою і кривавою. Більше ніж півстоліття про це замовчувалося, а повстанців радянська влада старалася представити як бандитів. Не дивлячись ні на що, у глибинній пам'яті народу учасники руху 40-50-х років, українські повстанці, вояки УПА залишилися героями, захисниками Батьківщини.

Історичний урок для учнів 11-А класу в бібліотеці ліцею було  присвячено воїнам УПА. Учні переглянули документальний фільм про історію українського визвольного руху УПА, діяльність вояків, їх побут та дозвілля, а також про роль у становленні самостійної України. Старшокласники поглибили свої знання про правдиву історію борців за волю та незалежність України,прослухали гімн УПА "Зродились ми великої години...",переглянули відео "Присяга воїна УПА". 

Боротьба УПА й збройного підпілля є феноменом не тільки в історії українського народу, але й не має аналогів у світовій історії. Надзвичайною була єдність народу й УПА, без якої збройний спротив був би неможливий.Ми не маємо права забути здобутки і жертви патріотичних українців того часу.Тож звертаймося до неї, цієї пам'яті, у ній наше коріння і спасіння.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар