пʼятниця, 20 жовтня 2023 р.

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ МІСЯЧНИК ШКІЛЬНИХ БІБЛІОТЕК.

З 1 до 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек щорічно в нашому закладі проводиться Всеукраїнський місячник бібліотеки ліцею під гаслом"Вірю в майбутнє твоє, Україно!". Метою заходу є втілення основних положень "Концепції національно-патріотичного виховання в системі освіти України", привернення уваги до питання патріотичного виховання у нашій державі, розкриття виховної функції шкільної бібліотеки,пробудження у школярів глибокого інтересу до історії України та рідного краю; виховання у молоді любові до України та поваги до її історії, почуттів патріотизму, відповідальності за долю своєї країни. В бібліотеці активно проходять різні масові заходи: бібліотечні уроки, бесіди, вікторини,презентації книг, інтерактивні заходи тощо.

В ліцеї триває Всесвітній місячник шкільних бібліотек, який проходить під гаслом «Вірю в майбутнє твоє, Україно!”. Україна!.. Це слово з глибокою шаною й гордістю промовляють справжні сини і доньки України. Україна — це історія народу, який упродовж багатьох років боровся за свою свободу й незалежність.

       Для учнів 6-А класу бібліотекар ліцею провела бесіду “Що ми знаємо про нашу Батьківщину-Україну?” Учні розгадували загадки про батьківщину, складали асоціативне гроно "Наша Україна",брали участь у вікторині"Визначні місця України". Також учні  прослухали пісню "Ми нездоланні" та проаналізували слова цієї пісні,зробили висновки про те,як вони власними силами можуть підтримати ЗСУ у перемозі над ворогом.

У 6-В класі пройшла година державності «Українська держава та її національна символіка». В ході заходу діти закріпили свої знання про державні та народні символи України та дізналися цікаві факти про свою країну,які відомі у всьому світі,переглянули презентацію "Наша славна Україна".Наша земля, рідна оселя, солов‘їна мова, невмируща пісня, червона калина і плакуча верба - це наша рідна Батьківщина. Діти також ознайомилися з тематичною виставкою «Вірю в майбутнє твоє, Україно!”,ділилися враженнями від знайомства зі світом книг.

 


Учні 6-Б класу під час бібліотечного уроку "Вірю в майбутнє твоє, Україно!" проаналізували кожне слово у назві цьогорічного  місячника шкільних бібліотек,дійшли до згоди,що саме завдяки вірі людина може залишатися оптимістом навіть у найскладніші моменти життя, сподіватися на краще майбутнє, навіть коли на нього абсолютно немає шансів.Діти роздумували над тим,як кожен з них може вплинути на майбутнє України,якою вони бачать Україну після перемоги над ворогом,цитували рядки віршів українських поетів.

Здобувачі освіти показали неабиякі знання з історії нашої держави , відповідаючи на питання вікторини про визначні місця міст України.Вони також ознайомилися з книгами,які є з даної теми у бібліотеці.















Немає коментарів:

Дописати коментар