середа, 2 грудня 2015 р.




Міжнародний день волонтера


Міжнародний День волонтера

5 грудня – Міжнародний день волонтера. Це свято відзначається щорічно з 1985 року, коли Генеральна Асамблея ООН запропонувала урядам відзначати саме цей день, як день добровольця. Згідно статистичних даних, оприлюднених Організацією Об’єднаних Націй, по всьому світові нараховується близько 140 мільйонів волонтерів, що допомагають на безоплатній основі всім людям, які цього потребують.
 Волонтер — покликання, спосіб життя. Сьогодні волонтери сприяють перемозі України та збереженню її державності, не чекаючи за це винагороди. Волонтерська діяльність, як прояв милосердя і доброчинності, буде існувати доти, доки існує потреба людей у тій чи іншій допомозі та обмежена державна участь у задоволенні потреб своїх громадян, їхній соціальній підтримці.З початком окупації Криму Росією у березні 2014 року та антитерористичної операції на сході України у квітні 2014 року в Україні активізувався волонтерський рух, який має на меті:
  • допомогу бійцям українських силових структур та добровольчих батальйонів в отриманні сучасного обмундирування, амуніції, технічних засобів, транспорту тощо для успішного проведення антитерористичної операції на сході України;
  • допомогу внутрішньо переміщеним особам, які вимушено залишили свої домівки у Криму та на Донбасі, у пошуку житла, допомогу речами першої необхідності, їжею та одягом.
Серед волонтерських організацій, які допомагають підрозділам українських силових структур найбільш відомі: «Повернись живим»
Серед волонтерських організацій, які допомагають внутрішньо переміщеним особам, які стали біженцями з Криму та Донбасу найбільш відомими організаціями є: «Станція Харків» (м. Харків)
За рейтингом «100 найвпливовіших жінок України» журналу «Фокус», перше місце посіли Жінки миру, серед яких названо волонтерів Тетяну Ричкову, Дану Ярову, Альону Сонцеславу, Анастасію Березу, Олену Білозерську, Олександру Дворецьку (кримський правозахисний центр «Дія», волонтерська організація «Восток-SOS»), Наталію Воронкову («Волонтерська сотня Доброволя»), Ганну Сандалову (благодійний фонд «Підтримай армію України»), Галину Алмазову, Неллі Стельмах та Діана Петереня (фонд «Крила Фенікса») 
https://www.youtube.com/watch?v=ZDrchg9PfM4  http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/3236-17
https://uk.wikipedia.org/wiki/


Немає коментарів:

Дописати коментар