четвер, 9 березня 2017 р.

День народження Т.Г.Шевченка

9-го березня Україна відзначає 203-у річницю від дня народження Великого Кобзаря!!!


Чимало наших співвітчизників прославили імʼя України своєю творчою працею як у рідній землі, так і по всьому світу. Та є серед українців постаті, велич яких не може поміститися у рамки національного буття – постаті світового, планетарного масштабу, які є скарбом усієї людської цивілізації. Їх називають пророками, велетами духу, людьми, народженими згори, тими, що отримали найвище Боже одкровення. Українців, у період їхнього національного самоствердження, Господь обдарував декількома велетами – це Іван Франко, Леся Українка та Тарас Шевченко.
В Україні щороку в березні проходять заходи із вивчення і популяризації спадщини великого Кобзаря .В нашій бібліотеці проходить цикл  заходів «У житті, у творчості, у спогадах», зокрема:учні ознайомилися з життям та творчою спадщиною Тараса Шевченка, переглянули слайд-презентацію про долю відомого поета, слухали і самі читали вірші славетного Кобзаря,  а потім узяли участь у конкурсі «Чи знаю я твори Т. Шевченка?» та вікторині про життєвий шлях поета. З великим задоволенням діти переглянули книги тематичної виставки «Тебе не забули,Тарасе…»

 У книжковому фонді містяться рідкісні, старі видання творів Т. Г. Шевченка. З даними матеріалами можна ознайомитися завітавши до нашої книгозбірні.





Поетична спадщина Кобзаря налічує понад 240 творів, а живописна – близько 1200 робіт (олійних картин, акварелей, сепій, офортів, малюнків). Навіть якби Шевченко не став геніальним поетом, то він все одно був би відомий світові як великий український художник.

Великі Українці - Тарас Шевченко


      Творчість Шевченка-поета й Шевченка-художника ідейно й тематично єдині, взаємопов’язані і доповнюють одна другу.

Немає коментарів:

Дописати коментар